Loes en Peter gooiden het roer om in 1995
Contact


De highlights van Ierápetra en omgeving
Ierapetra en andere highlights: Wie zijn hart wil ophalen in Kretenzer tradities komt er niet onderuit: de markt in Ierapetra. En het oude stadscentrum, met het archeologisch museum op de hoek. Het Venetiaans fort aan de vissershaven. De moskee met minaret, overblijfselen van de Romeinen, De Doriers en de Venetianen en de Osmanen. Geniet u mee: Muziek spelen Sight seeing en fotograferen, Raki stoken, Koken en Olijven inmaken, niksen. Of wellen. Onze gasten zoeken sowieso geen vertier met massa's anderen. We willen alleen maar zelf rustig genieten van wat de dag brengt. "Hobby's" gaat over dingen die u thuis niet doet. Of wel maar te weinig. U kunt rustig de foto's op elke pagina afzonderlijk bekijken, misschien vind u iets leuks. Als u lekker wilt komen luieren, dan kunt u deze pagina beter weer sluiten. Alle hobby’s worden zo uitgevoerd dat u als u niet meedoet er absoluut geen last van ondervind. Dit betekent dat u hier individueel aan kunt meedoen.
De een wil wel, de ander wil fff niks! Dat kan!
Onze eigen baai, zo blauw, zo blauw . . . .

Meer foto's van deze hobby ziet u hier onder op deze pagina. Onderstaande knoppen geven een korte omschrijving van de meeste hobby's die we hier actief beoefenen. Ze zijn hier ter plaatse goed te doen. Als wilt rusten wordt u niet gestoord van wat de anderen aan het doen zijn. Meestal doen we het met al 2 of 3 gasten die er zin in hebben.

De traditionele witte dorpjes in de bergen, je rijdt of wandelt er zo naar toe. Het eiland met veel kloven. Op de weg tussen Pachea Ammos en Ierapetra ziet u halverwege aan de linkerkant van de weg een van de mooiste ingangen van de kloven op Heel Kreta. Dit is de Xa (Ha) kloof De Ha Kloof. Hij ligt boven het dorpje Monasteraki.
Ten noorden van Ierapetra:
In het weidse dal tussen de Mirambella golf en de Libische zee vindt je een weidse vruchtbare grond. Hier zit het water niet diep in de bodem. Door middel van pompen pompen ze het water met Californische windmolens uit de grond. Even ten noord oosten van Ierapetra vindt je geweldige olijfbomen. Doordat ze rijkelijk voorzien zijn van voeding en water krijg je de prachtigste modellen van stammen. Een ander voordeel van veel grondwater is dat men hier de enige papierfabriek van Kreta heeft neergezet. CP = Crete Paper.


Archeologische vistanks, 2000 jaar oud, op loopafstand van onze bungalows.

Dit restaurantje eenzaam en verlaten in Kalo Nero.


Home / Top.


foto's:
markt in ierapetra
het fort
de boulevard
het museum
de moskee
Dorpjes
Uitzicht op de Ha kloof


Home / Top.

Contact:
Fotolink naar ons contactformulier